Intotdeauna ne amintim sa verificam data de expirare a laptelui si cat timp trebuie sa pastram produsele de cosmetica. Din pacate, nu acordam atentie unor obiecte care ajung sa fie pastrate mai mult decat ar trebui. Noi va sfatuim sa verificati termenul limita al fiecarui produs.. si nu doar pentru cele din frigider!

1. Pernele – 2-3 ani
Utilizarea pernelor este indicata pentru 2-3 ani. In timp, pernele de orice fel vor acumula acarieni si pot produce dureri de gat datorate pierderii formei.

2.  Papucii de casa – 6 luni
Papucii de casa sunt caminul perfect pentru infectiile fungice. De aceea este bine sa fie spalati cat mai des.

  1. Buretele de dus – 2 saptamani

Buretii sunt mediul perfect pentru fungi si mucegaiuri. Produsele pentru dus naturale sau sintetice pot fi fierte pentru mai distruge din bacteriile pe care le acumuleaza.

  1. Prosopul – 1-3 ani

Prosoapele ude sunt din nou un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Nici spalarea constanta nu este o solutie.

  1. Periuta de dinti – 3 luni

Desigur, periuta ar trebui inlocuita atunci cand perii sunt uzati. Dar va trebui sa o inlocuiesti si dupa ce ai fost racit pentru ca altfel risti sa te imbolnavesti din nou.

  1. Apa oxigenata – 2 luni

Dupa ce sticla a fost deschisa, apa oxigenata se transforma in apa normala in 2 luni, iar o sticla sigilata nu ar trebui pastrata mai mult de 1 an.

  1. Peria pentru par – 1 an

Periile de par ar trebui curatate cel putin o data pe saptamana si inlocuite o data pe an. Daca e o perie cu pini din par natural de mistret, ar trebui inlocuita chiar la 7-10 luni.

  1. Parfumuri – 1-3 ani

Parfumurile care contin uleiuri esentiale pot fi pastrate timp de 3 ani cand sunt sigilate si 2 ani cand au fost deschise. Apa de toaleta sigilata poate fi depozitata 4 ani si numai 2 daca a fost deschisa.

  1. Suzeta – 2-5 saptamani

Suzetele din latex trebuie inlocuite indiferent de cat de mult au fost utilizate sau de aspect. Latexul se rupe destul de usor si ulterior se infecteaza cu diverse bacterii.

  1. Scaune auto pentru copii – 6-10 ani

In timp, materialele din plastic si spuma se deterioreaza si de aceea scaunele isi vor pierde forma si nu vor mai proteja la fel de bine copilul. In plus, este indicat sa cumperi intotdeauna un scaun nou si nu unul second hand.

  1. Sutienul – 1-2 ani

Imediat ce isi va pierde forma, elasticitatea, devenind prea mare sau prea stramt, sau pur si simplu devine inconfortabil, trebuie sa iti iei adio de la sutienul tau vechi!

  1. Pantofi de alergat – 1 an

Dupa ce ai parcurs aprox 400 de km, adidasii tai isi vor pierde functia de amortizare, ceea ce va insemna mai mult stres pentru incheieturi.

  1. Condimentele in bucatarie – 1-3 ani

Condimentele isi pierd gustul si mirosul dupa anumite perioade de timp. Cele macinate ar trebui pastrate maxim 6 luni.

  1. Faina – 6-12 luni

Faina de calitate inferioara poate fi depozitata 6 luni. Cea de calitate superioara poate fi pastrata si un an.

 

  1. Extinctoare – 15 ani

Daca exista vreo deteriorare a extinctorului, mai bine il schimbati imediat.

  1. Prelungitoare – 1-2 ani

Orice prelungitor are o anumita capacitate. Cand aceasta este depasita, prelungitorul se poate strica si pot aparea probleme serioase.

  1. Dezinfectante – 3 luni

Dupa aceasta perioada dezinfectantele incep sa isi piarda din eficacitate.

De admin