Mentinerea curata a baii nu este cea mai simpla sarcina, ci necesita timp si efort. Canale infundate de par, mucegaiuri iubitoare de umiditate, usi de dus murdare si toaleta fac toate parte dintr-o serie neplacuta de griji. Ca sa facem povara mai usoara, va prezentam 7 idei eficiente pentru a va bucura in cel mai scurt timp de o baie curata si frumos mirositoare.

Oglinzi fara urme

Daca nu sunteti un fan al solutiilor scumpe de curatat suprafete din sticla si v-ati plictisit de urmele neplacute care apar  pe oglinzi, puteti prepara in casa o solutie de curatare. Aveti nevoie de bicarbonat de sodiu si apa oxigenata. Pulverizati solutia pe oglinda si stergeti cu un burete. De asemenea, puteti folosi crema de ras. Nu numai ca va face suprafetele de sticla sa straluceasca, dar va impiedica oglinda de la baie sa se abureasca dupa urmatorul dus fierbinte.

O cada sclipitoare

O modalitate de a scapa de germeni si de a face cada sa arate ca noua este utilizarea unui amestec din jumatate de cana de otet, 1 cana de solutie de alcool 70% si un sfert de cana de apa pe care ulterior il adaugati la 4 litri de apa calda. Puneti amestecul uniform peste zonele murdare, lasati timp de 15 minute apoi clatiti bine. Veti fi uimit de rezultatul obtinut.

O toaleta curata

O apa de gura standard poate constitui cea mai buna solutie de curatare pentru toaleta. Se dizolva apa de gura sau pasta de dinti in apa, aplicati acest amestec pe suprafetele murdare, lasati sa actioneze timp de 30 de minute, apoi frecati bine cu peria de toaleta si clatiti.   

Gresie imaculata

Bucati de vata inmuiate in inalbitor pot fi solutia pentru mentinerea curata a gresiei, fara pete de apa. Puteti folosi si in acest caz pasta de dinti sau apa de gura.

Scapati de rugina

Sa scapati de rugina este mai usor decat ar putea parea. Nu trebuie decat sa puneti sare peste zona ruginita, sa frecati, apoi stoarceti putina zeama de lamaie pe deasupra. Sucul de lamaie va determina dizolvarea ruginii de la suprafata, iar sarea absoarbe petele de rugina. Lasati solutia sa actioneze peste noapte si spalati dimineata.

Un tavan fara praf

Pentru un tavan curat si lipsit de praf, folositi un amestec de otet cu apa calda. Scufundati un mop in solutia preparata si incepeti curatarea tavanului. Tineti cont de faptul ca niste ochelari de protectie sunt absolut necesari pentru acest proces.

Perdele de dus impecabile

Intr-un flacon cu dispozitiv de pulverizat se amesteca 500 ml inalbitor si 2 linguri de solutie pentru spalat vase. Pulverizati solutia pe intreaga perdea de dus, lasati sa actioneze timp de cateva minute, apoi clatiti. Perdeaua va arata ca noua.

De admin