Pentru orice calator sau turist, McDonald’s poate fi comparat cu o insula calma si linistita intr-un ocean furtunos al bucatariilor traditionale fiecarei regiuni. Meniurile McDonald’s sunt in mare parte la fel, indiferent daca le servesti in SUA, Japonia, Franta, Spania sau Romania. Totusi, exista si diferente.

Se pare ca in fiecare tara McDonald’s aduce uneori ceva specific. Cateva dintre aceste mancaruri pe care nu le-au incercat prea multe persoane vor fi enumerate in continuare.

  1. Supa Gazpacho (Spania)

In Spania, la McDonald’s poti servi o supa traditionala denumita gazpacho, la pahar din plastic sau chiar la sticla din plastic. In cazul vecinilor portughezi, exista chiar peste 5 sortimente de supe la renumitul fast-food. Este explicabil, intrucat locuitorii peninsulei iberice se numara printre popoarele care iubesc cel mai mult supele.

  1. Croque McDo (Franta)

In Franta, la McDonalds poti servi un sandwich format din 2 chifle subtiri, intre care se afla cascaval si sunca. Nu e nimic altceva decat o variatie a traditionalului sandwich frantuzesc denumit croque-monsieur (sandwich cald cu sunca si cascaval).

  1. Nürnburger (Germania)

Un burger obisnuit, care are in loc de traditionala bucata de carne 3 … carnaciori? Surprinzator sau nu, iata cum arata:

  1. Cartofi prajiti cu … ciocolata? (Japonia)

Ti se pare ciudata combinatia cartofilor prajiti crocanti si sarati de la McDonald’s cu topping de ciocolata? Se pare ca japonezilor le-a placut. Uite cum arata:

  1. McMolletes (Mexic)

In Mexic, acolo unde s-a dezvoltat o cultura locala specifica legata de mancarurile fast-food, McDonald’s are numeroase sortimente inspirate din bucataria traditionala. Un exemplu ar fi McMolletes – o varianta McDonald’s a unui mic dejun traditional mexican, care arata cam asa:

  1. McMici si carnaciori oltenesti (Romania)

Nu stiu daca i-ati incercat, dar cu siguranta nu puteau lipsi din aceasta lista, alaturi de carnaciorii oltenesti.

Unele dintre aceste meniuri McDonalds au fost introduse pentru timp limitat, altele revin periodic. Cert este insa un fapt: in orice colt al lumii ai merge, vei gasi la fast-food-ul renumit, pe langa produsele sale clasice, si elemente specifice bucatariei locale.

De admin