Probabil nu exista om care sa nu isi doreasca sa gaseasca o comoara ascunsa sau sa faca o descoperire arheologica importanta.

Am colectat cateva povestiri adevarate cu oameni care au facut asta… chiar in curtea lor proprie. Unele dintre ele sunt uimitoare, pe cand altele iti fac pielea de gaina.

  1. Un Ferrari

Sursa foto: jalopnik   Sursa foto: larevueautomobile

In 1978, doi copii au sapat pamantul din curtea lor din Los Angeles si dintr-odata au dat peste un Ferrari Dino 246 GTS. Cand politia a dezgropat masina, au banuit ca a fost furata. Furtul si ingroparea care a urmat probabil a fost o parte dintr-o frauda asigurata. Masina a fost predata societatii de asigurari, iar apoi, vanduta prin licitatie.

Din pacate, statul in pamant nu a facut nici un bine masinii.

2. O carcasa de armament preistorica

Sursa foto: newsner   Sursa foto: natureworldnews

Jose Antonio Nievas din Argentina a gasit un “ou de dinozaur” urias, asa cum el l-a numit, langa ferma sa.

Ceea ce s-a dovedit a fi a fost o cochilie a unui gliptodon- un armament preistoric de dimensiunea unui Volkswagen Beetle. O gaura a fost gasita in cochilie, care probabil a fost facuta de un alt gliptodon intr-o lupta.

3. Comoara medievala

Sursa foto: HANDOUT,AP PHOTO/BUNDESDENKMALAMT/BETTINA SIDONIE

In 2007, Andreas K. din Austria a gasit o comoara intreaga in curtea din spate: acolo erau aproximativ 200 de bijuterii, dintre care inele, brose, catarame si platouri de argint.

Omul a pus totul intr-o cutie si a dus averea in pivnita, uitand de ea timp de 2 ani. Si-a amintit atunci cand a decis sa se mute. Atunci cand expertii au analizat bijuteriile, au stabilit ca erau vechi de vreo 650 de ani. Andreas le-a oferit cadou muzeului local.

4. Meteoriti- de 6 ori la rand

Sursa foto: CEN

 Acest om nici nu a trebuit sa caute. Esti de acord ca sansele ca un meteorit sa cada in curtea ta sunt foarte mici, nu? Ei bine, in ciuda tuturor predictiilor matematice, Radivoje Lajic din Bosnia a fost destul de “norocos” sa ii cada sase aproape de pridvorul casei.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Belgrad, au confirmat ca erau cu adevarat meteoriti, si in present investigheaza activitatea magnetica din jurul casei lui Lajic pentru a intelege cauza acestei anomalii.

Si Lajic insusi a decis recent sa-si intareasca acoperisul cu bare de otel- in orice caz.

5. Un adapost pentru bombe perfect echipat

Sursa foto: Mae Ryan

Atunci cand Chris si Colleen Otcasek au cumparat casa lor in California, stiau despre adapostul in caz de bombe din curtea din spate, construit in timpul Razboiului Rece. Un inginer care a trait in acea casa anterior, a construit-o pentru el.

Chris si Colleen au crezut ca dupa mai bine de 50 de ani nu mai era nimic ramas in adapost, dar nu s-au putut insela mai mult: era intr-o conditie perfecta, echipata cu hartie igienica, pastille de somn, conserve, cafea, carti si reviste.

6. Un tunel catre Mareata Piramida din Cheops

Sursa foto: nasul   

Sursa foto: ancient-origins

Unul din rezidentii orasului El Haraneya, de pe langa Giza Plateau din Egipt, a sapat in curtea din spate si a dat peste un tunel misterios. Acesta era probabil un pasaj misterios catre largile si vechile 3 piramide Giza-   Mareata Piramida de Khufu (Cheops).

Tunelul a fost descris de Herodotus, in istoria Greciei Antice cand a vizitat Egiptul.

7. Oasele unui indian vechi de o mie de ani

Sursa foto: ABC

Ali Erturk, un baiat de 14 ani din orasul Salt Lake, a facut o descoperire grozava in 2014. El sapa o groapa pentru un iaz in curtea sa si a gasit oase de om in pamant.

Tatal baiatului a sunat politia o data, si medicii- legali au aratat ca erau ramasitele unul americo-indian care a trait acolo cu aproximativ 1000 de ani inainte. Arheologii au continuat excavarea in curte si credeau ca vor gasi cimitire indiene care sa ii ajute sa inteleaga mai multe despre culturile antice.

Nu putem ajuta dar ne intrebam cum ar fi fost sa avem casa sub un cimitir indian vechi?

8. O punga cu marijauana in valoarea de 175,000 de dolari

Sursa foto: documentingreality

In decembrie 2012, Mack Reed din Los Angeles a decis sa isi instaleze bateriile pentru solar pe acoperisul casei. Cand a deschis pivnita, a descoperit o punga plina cu borcane, pachete si plicuri cu marijuana.

Aparent, cand Reed nu era acasa, cineva a intrat in curtea lui si a ascuns drogurile. Mai tarziu s-a determinat valoarea acestora de aproximativ 175,000 de dolari.

Reed a lasat un biletel infractorilor in caz ca se intorc, in care spunea “Am gasit punga si am sunat politia. Au confiscat drogurile si mi-au pus casa sub supraveghere. Imi pare rau.”

9. Una dintre cele mai mari comori ascunse din istoria Statelor Unite

Sursa foto: nationalgeographic

In 2013, un cuplu maritat a gasit o comoara aascunsa in timp ce isi plimbau cainele in curtea din spate. Au vazut o cutie ruginita iesita din pamant si au gasit monede de aur inauntru. Inca 8 cutii au mai fost dezgropate, pline cu monede din perioada 1847-1894. Valoarea lor era de 27,980 de dolari

Monedele erau perfect conservate, si cateva din ele nici nu erau utilizate. Cuplul a vandut majoritatea monedelor la licitatie.

Nimeni nu a stiut ca acele cutii erau in curtea lor. Descoperirea a fost numita “ Saddle Ridge Hoard” si are o valoare totala de aproximativ 10 milioane de dolari.

10. Ramasite de dinosaur

Sursa foto: bbc   

In 1997, John Lambert din Ipswich, Anglia, a decis sa construiasca un gard in jurul casei sale. Im timp ce sapa, a lovit sapa un os mare, dar nu a acordat atentie si a dus-o in hambar, si a uitat de el timp de 16 ani. In 2013, a dus descoperirea specialistilor, si s-a dovedit a fi un os de pilosaurus- un sarpe gigant de mare care a trait pe pamant acum 60-250 milioane de ani in urma.

De admin