ustensile

Am decis sa va prezentam o lista de obiecte care necesita ingrijire regulata, mai ales acum cand e vara si praful se asterne imediat!

Intrerupatorarul si clanta
clanta
Sursa foto: flickr

Acestea sunt primele pe care pe atingem la sosire si ultimele la iesire, deci sunt probabil cele mai atinse obiecte din intreaga casa, acumuland o multime de bacterii. Pentru a curata comutatoarele de lumina si butoanele usilor, pulverizati un produs universal de curatare pe un prosop de hartie sau o carpa din microfibra si frecati cu grija suprafetele. Se pot folosi si servetele umede dezinfectante.

Jaluzelele

jaluzele

Sursa foto: unsplash

Jaluzelele sunt un acumulator desavarsit de praf. Cea mai rapida si usoara modalitate de a le curata este utilizarea unei solutii cu otet, iar in loc de carpa puteti folosit o soseta veche pe care sa o purtati ca o manusa.

Cosul de gunoi

cos gunoi

Sursa foto: thekitchn

Mirosul neplacut persista chiar daca si dupa ce ai dus gunoiul? Nu e nici o supriza, deoarece resturile de alimente si bacteriile raman in cosul de gunoi. Pentru a elimina mirosul parcurgeti urmatorii pasi: eliminati toate resturile, spalati recipientul cu apa fierbinte si uscati-l, pulverizati dezinfectant pe suprafata sa si frecati-l cu o perie, lasati-l timp de 5-10 minute apoi spalati din nou si uscati cu un prosop de hartie.

Masina de spalat vase si masina de spalat

Sursa foto: popsugar

Ar putea parea ilogic, dar chiar si masinile de spalat au nevoie de curatenie. Altfel, alimentele ramase si fibrele textile sunt lasate in interior, impreuna cu spuma, calcar si chiar mucegai. Mai intai, frecati suprafetele exterioare cu o solutie de otet. Apoi amestecati otet cu sifon 4:1, turnati solutia in interior si porniti masina la un program cu temperatura crescuta.

Suportul pentru periute de dinti

suport

Sursa foto: brit

Nu credem ca ti-ar placea sa ai o periuta de dinti murdara, iar asta se poate intampla daca o vei lasa intr-un loc murdar. Tot ce trebuie sa faci este sa clatesti suportul cu apa fierbinte, apoi sterge-l cu un burete cu sapun.

Perdeaua de dus

perdea dus

Sursa foto: shinelineltd

Cea mai usoara modalitate este sa o spalati impreuna cu prosoapele de bucatarie intr-o masina de spalat. Daca nu sunteti siguri ca perdeaua va supravietui spalarii, curatati-o cu un burete si un produs de curatare, apoi clatiti-o bine cu apa.

Telecomenzi si telefoane mobile

telecomanda

Sursa foto: blommi

Tastaturile si accesoriile sunt de asemenea lucruri pe care le atingem de multe ori pe tot parcursul zilei. Aceste obiecte sunt un adevarat depozit de praf, murdarie si germeni. Solutia este sa le curatati frecvent cu ajutorul unor servetele umede dezinfectante.

Ramele foto

rama foto

Sursa foto: angieslist

Nici sticla, nici ramele nu necesita nimic special, doar un detergent si o carpa moale. Acordati atentie totusi daca rama are detalii complexe. Puteti folosi o perie pentru aceste zone mai delicate si care par mai dificil de curatat.

Genti si posete

geanta

Sursa foto: make-it-do

Daca nu sunt foarte murdare, aplicati un detergent pe baza de alcool pe un tampon de bumbac sau intr-o carpa din microfibra si frecati cu grija geanta. Acordati atentie pieselor metalice.

Ustensile de curatat

ustensile

Sursa foto: branchbacics

Da, lucrurile care va ajuta sa faceti curatenie trebuie de asemenea sa fie curatate, deoarece neglijarea lor poate duce la raspandirea bacteriilor in toata casa. Spalati si schimbati in mod regulat buretii, periile, carpele, mopul, etc.

De admin