podea

Este adevarat ca nu putem muta peretii din loc pentru a mari spatiul intr-o camera. Insa putem crea iluzii optice pentru largirea vizuala a celor mai mici spatii de locuit. Va prezentam o serie de idei care va pot veni in ajutor in realizarea acestui lucru.

Intr-un mediu luminos, o podea colorata ajuta la ‘distantarea’ peretilor si accentueaza inaltimea si largimea camerei.

podea

Alegerea unei culori luminoase si saturate nu doar pentru podea ci si pentru plafon va crea impresia unui mediu mai amplu. Totusi, acest lucru va face ca tavanul sa para mai jos.

podea + plafon

Optarea pentru aceeasi culoare pentru peretele din spate si podeua va face camera sa para mai aerisita.

podea + perete spate

Daca veti folosi aceleasi culori pentru peretele din spate si tavan, spatiul apare mai larg, dar va reduce latimea camerei.

perete spate + tavan

Un alt mod de a ‘distanta’ peretii laterali consta in reducerea adancimii camerei. Acest lucru poate fi obtinut prin utilizarea de culori luminoase pentru peretele din spate.

perete spate

Sau dimpotriva puteti reduce largimea si creste latimea utilizand o culoare saturata pentru peretii laterali ai camerei.

pereti laterali

Daca problema se reduce la tavanul jos, aceasta se poate remedia prin alegerea de culori luminoase si saturate pentru peretii laterali si cel din spate. Acest lucru va reduce vizibil latimea si largimea in favoarea inaltimii.

perete spate + laterali

Culorile luminoase nu sunt singura modalitate de a creste impresia de spatiu larg. Puteti sa va imaginati si diverse modele pentru a face camera sa para mai aerisita. Utilizati tapete de culori deschise, cu elemente decorative de dimensiuni mici.

tapet

Pentru unele camere, tavanul poate parea prea inalt. Dungile orizontale vor micsora vizual distanta dintre tavan si podea, reducand usor in acelasi timp si adancimea camerei.

dungi orizontale

In mod contrar, dungile verticale vor ‘ridica’ un tavan jos.

dungi orizontale

Daca doriti un aspect mai larg al camerei si de reducere a adancimii, dungile orizontale de pe podea va vor ajuta sa obtinei efectul dorit.

dungi orizontale podea

De admin