coada

In medie, lumea petrece jumatate de ora pe zi stand la cozi. Populatia Statelor Unite sta la coada in medie 37 de bilioane de ore intr-un an. Puteti crede una ca asta? Oamenii de stiinta au fost socati de aceste cifre, si au realizat studii prin care sa afle cum se poate scurta timpul de asteptare, sa va petreceti vremea intr-un mod mai placut. Acum va impartasim si dumneavoastra aceste trucuri.

  1. Stati in spatele cuiva care are un cos plin de produse

Probabil credeti ca nu are nici un sens. Dar cercetatorii spun ca este adevarat. Fiecare persoana are nevoie de timp sa salute, sa plateasca, sa multumeasca si apoi sa plece. Aceste manevre dureaza circa 41 de secunde de persoana, si fiecare produs scanat cam 3 secunde. Daca stati in spatele cuiva care are o suta de produse in cos veti petrece 6 minute la coada. Daca stati in spatele a 4 persoane cu cate 20 produse cumparate, va lua circa 7 minute de fiecare. Inseamna ca randul cu cosul plin se misca mai rapid decat cel cu mai multe persoane dar cosuri mai putin pline.

cos

  1. Randul din stanga se misca mai repede

Multe persoane sunt dreptace si de aceea aleg randul din dreapta. In consecinta cel din stanga este mai putin aglomerat.

  1. Casiera e femeie? Minunat !

Ca regula, femeile sunt mai rapide in relatii cu clientii si se misca mai eficient.

  1. Verificati ce anume cumpara cei din fata dumneavoastra

Nu inseamna ca sunteti curios. Trebuie sa faceti acest lucru deoarece daca e vorba de produse ambalate in pachete mari nu necesita mult timp pentru a fi scanate. Ia mai mult timp sa se scaneze un cod de bare pe hartie, casierul trebuie sa-l introduca manual. O persoana care are un produs sau doua va fi mai rapid servita decat cineva care cumpara fructe care trebuie cantarite.

coada

Sursa foto: gettyimages

  1. Nu alegeti o coada care se intinde dupa un colt

Un casier care nu vede sfarsitul cozii se va mica mai lent.

 

De admin