www.saluscontrols.ro

Încălzirea prin pardoseală prezintă o dezvoltare accelerată de-a lungul ultimilor ani în România. Acest fapt se datorează soluțiilor ingenioase și eficienței pe care o prezintă acest sistem. Inovația acestui tip de încălzire este că, practic, transformă pardoseala într-un calorifer imens.

Sistemele de încălzire situate în pardoseală sunt realizate printr-o rețea de conducte prin care circulă apa caldă sau printr-un covor de rezinstețe electrice. Temperatura maximă la care poate ajunge este de 35 de grade Celsius, motivul fiind că o temperatură ridicată ar provoca disconfort la călcarea cu piciorul liber pe pardoseală.

Uzual, aceste sisteme se utilizează în spații des frecventate sau cu un procent mare de umiditate. Deoarece în băi și bucătării, pe lângă umezeală, avem contact cu podeaua prin gresie – care este un material rece -, este recomandat să instalați un sistem de încălzire prin pardoseală. Nu este indicat să îl folosiți în încăperi folosite doar pe timpul nopții – dormitoare – fiindcă se încălzesc greu.

Care sunt avantajele acestui sistem?

Adoptarea acestui sistem ajută la realizarea unui mediu mai aerisist, mărind spațiul din încăpere prin lipsa caloriferelor. Astfel, aparatul de încălzire este ascuns în pardoseală. Drept urmare, acesta creează un confort aparte, mersul pe o suprafață caldă fiind considerat plăcut. Investiția într-un astfel de sistem este recompensată prin consumul de energie redus de-a lungul timpului și prin rezistența în timp a mecanismului. Sistemul de încălzire este unul rezistent dacă montarea lui s-a făcut în cele mai bune condiții și sub supravegherea unui profesionist. Durata de utilizare este una extinsă, comparativ cu caloriferele care mai întâmpină probleme cauzate de uzură la un moment dat.

Acest tip de sistem se utilizează în principal în cazul locuințelor și al birourilor. Sistemul radiant situat în pardoseală este cea mai eficientă modalitate de a transmite căldura uniform în întreaga încăpere. Deși se încălzește cu greutate, acesta își păstrează căldura pentru o perioadă mai lungă de timp decât un calorifer normal – pe scurt, se răcește greu. Motivul este că pardoseala reține în acest fel căldura în partea de jos a camerei, în comparație cu sistemele convenționale care împing aerul cald spre tavan. Drept urmare, prin acest sistem poți face economie de energie.

Puteți utiliza alături de acest sistem de încălzire, un termostat pentru incalzire in pardoseala 2018 pentru o serie mai mare de beneficii. Există două tipuri de termostate inteligente: cele programabile și cele neprogramabile. Cele programabile îți permit să realizezi din timp un orar de funcționare a sistemului de încălzire. Termostatul permite o reglare a temperaturii manuală și pentru o perioadă de timp temporară sau permanentă.

De ce să îl alegi?

E de preferat acest sistem de încălzire deoarece nu presupune costuri ridicate de întreținere. Pe o durată lungă de timp, prin încălzirea în pardoseală se realizează o mare economie de energie și prezintă costuri mici ale consumului. Surse de încredere vorbesc despre un procent de eficiență mai mare cu 25% – 30% decât sistemele tradiționale de încălzire – caloriferele. Iar reglarea și controlarea temperaturii este ușurată prin utilizarea termostatelor inteligente Salus, despre care pot fi aflate mai multe informații de pe site-ul www.saluscontrols.ro.

 

De admin