www.chiromedicahealthcenter.ro

A trecut o perioadă destul de lungă de timp de când ți-ai schimbat modul de viață, dar încă nu observi rezultate? Dacă ai depus mult efort, te-ai abținut din a mânca zahăr și dulciuri deși îți plac și ai mâncat doar sănătos, te aștepți să vezi o diferență după câteva luni de zile. In plus, chiar dacă nu mai consumi mâncare procesată și ți-ai făcut abonament la sală, cântarul nu arată alte kilograme, ci aceleași pe care le-ai avut după prima lună.

În angoasa momentului, ești revoltat. Ai renunțat la mâncărurile tale preferate, ai cheltuit cumplit de mulți bani pe abonamentul la sală și ai pierdut foarte mult timp degeaba. Din acest motiv, e posibil să devii nemotivat și să nu mai vrei să încerci. Dar nu ești singurul în această situație! Din contră, mare parte a celor care nu urmează sfaturi legate de dietă din partea unui profesionist, ajung să nu vadă nicio schimbare și să se demoralizeze. Din acest motiv, te invit să citești rândurile de mai jos în care explic ce e posibil să fi făcut greșit.

  • Nu te alimentezi suficient

Când ai început această călătorie, te-ai gândit că din cauza nenumăratelor calorii pe care i le dădeai corpului să le digere, ai ajuns să cauți pe internet rezultate nutritie și să te informezi cum să scapi de ele. Astfel încât, ai decis că cea mai bună soluție este să reduci considerabil numărul de calorii pe care le consumi zilnic. Aceasta nu este o modalitate bună de a scadea in greutate. Deși la început vei slăbi poate câteva kilograme, în timp corpul tău va deveni foarte înfometat.

Un adult trebuie să consume zilnic în jur de 2000 de calorii (plus – minus 200). Dacă nu îi oferi asta corpului tău, atunci acesta va reacționa din instinct și va încerca să îți transmită un lucru foarte important. Îi este foame! Motiv pentru care, după zile întregi de mâncat câteva fructe și legume, vei ajunge înfometat, cu dureri de stomac și probabil amețeli. Moment în care te decizi să comanzi pizza, sau orice preparat care îți inspiră multe calorii, ca să fii sigur că te saturi. Și astfel, kilogramele pierdute se pun înapoi.

Din acest motiv, trebuie să fii atent să obții caloriile de care are corpul tău nevoie din mâncăruri sănătoase.

  • Oferi atenție sportului, dar dietei nu

Cu toții avem momente în care ne simțim vinovați că mâncăm dulciuri sau mâncare procesată. Dar apoi ne gândim că oricum mergem la sală, deci ne permitem să mâncăm fastfood uneori. Însă, este important să realizezi un echilibru între cele două: dietă și sport.

Dacă ții o dietă riguroasă, dar nu faci sport, vei slăbi puțin, însă după vei rămâne blocat într-un punct din care nu mai poți da jos niciun kilogram. Iar dacă faci foarte mult sport, dar dieta ta suferă din cauza mâncărurilor dăunătoare, atunci efortul fizic pe care îl faci este irosit. Trebuie să găsești un punct comun între cele două. Conform specialiștilor, raportul ideal este de 70% dieta și 30% sportul.

Încearcă să găsești un mod prin care să împaci sportul cu o dietă sănătoasă, bazată pe fibre, proteine și vitamine. Vorbește cu un nutriționist și cere-i să îți realizeze o dietă potrivită pentru corpul tău. Caută mereu ajutor profesional atunci când nu ești sigur de ce ar trebui să faci. Dacă ești interesat de modalități de a slăbi, accesează siteul http://www.chiromedicahealthcenter.ro/rezultate-nutritie-cluj-chiromedica/ și vezi rezultatele foștilor clienți. Dacă ești încântat de ceea ce vezi, poți să îi contactezi.

De admin